Sådan skal du hoste dine videoer

Video betyder mere og mere – det bliver billigere at producere video og samtidigt bliver båndbredde billigere over hele verden.

Det er også grunden til at du ser så mange videoer i dit Facebook-feed lige nu – et emne, vi før har skrevet om på Sociable.dk.

Men dine videoer skal du naturligvis ikke kun bruge i dit Facebook-feed. De skal også gøre gavn på verdens andenstørste søgemaskine og på din egen side.

Derfor har vi her i samarbejde med Hostingguiden.dk dedikeret et indlæg til, hvor du skal hoste dine videoer henne.

Altid YouTube

YouTube-logo-full_color

Uanset om du har planer om at embedde med YouTube (og det har du næppe som følge af det jeg skriver jeg længere nede) bør du uploade dine videoer her.

YouTube er nemlig verdens 2. Største søgemaskine – nummer 1 er Google, der tilmed ejer Youtube – og du vil få trafik fra kanalen. Samtidigt er YouTube er vanvittigt stærkt domæne. Laver du en smule YT-optimering vil du derfor se dine YouTube-videoer direkte i søgeresultaterne, når der bliver søgt efter det, du tilbyder.

Derfor – upload altid til YouTube. Også selvom dine konkurrenter derved kan bruge dine videoer. Du skal bare sørge for at brande dem så meget, at konkurrenterne mister lysten til at gøre det.

Aldrig eget site

Du bør aldrig bruge dit eget webhotel til at uploade videoer. Især hvis det er et ’almindeligt’, men billigt webhotel, vil du få en smadret video på en ringe afspiller, der trækker meget af din båndbredde.

Upload aldrig til egen side!

Wistia

Wistias forside.
Wistias forside.

Til at embedde videoer på din side bør du i stedet benytte dig af Wistia. Netop Wistia er videohosting til forretninger. Det er lavet specifikt til virksomheder. Du får et statistikmodul ud over det sædvanlige, hurtig hosting, mulighed for at samle e-mailadresser ind med dine videoer og meget mere.

Du er næsten sikker på at få mere ud af dine videoer bare ved at skifte over til Wistia fra YouTube – også selvom du kun bruger halvdelen af dine muligheder.

Wistia er samtidigt ikke en gratis løsinng, men du kan få professionel hosting fra blot omkring hundrede kroner hver måned. Med de funktioner Wistia samtidigt tilbyder kan det ikke betale sig at hoste andre sider.

Så er din side klar til annoncering på de sociale medier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *