Her kan du blive stor på YouTube

YouTube er i dag verdens andenstørste søgemaskine og – hvis du vil det – verdens andet største sociale netværk ligeledes.

Mange hundrede millioner mennesker besøger hver dag YouTube for at blive opdateret, for at blive underholdt og for at lære.

Har du en lille skuespiller i maven – og kan du godt lide at være ?

Så kan YouTube være en fænomenal kanal for dig at komme frem med. De mest berømte YouTubere (det kalder de sig selv) i verden tjener således mange millioner kroner hver eneste måned på at opfylde deres talrige fans’ behov for flere videoer.

Det kan blive dig!

Lad os kigge på et par af de emner, andre YouTubere i dag har succes med, og hvor du således også har mulighed for at lave videoer til en eksisterende målgruppe og slå igennem. Vælg efter noget, der interesserer dig nærmere end noget, hvor du tror, der er mange potentielle seere. Det tager lang tid at slå igennem som stjerne på YouTube og det kræver, at du bliver ved, også når det ikke er sjovt. For at det skal ske skal du interesse dig for det, du laver videoer omkring!

Spil

Verdens mest berømte YouTuber lige nu kommer fra vores naboland Sverige. Han optager videoer af sig selv, der spiller computerspil. Videoerne kommenterer han på og hans fans elsker det.

Du kan se et eksempel her:

Kan du også kommentere, mens du spiller computerspil?

Hvis du i forvejen spiller mange computerspil, så gør det til en vane at optage videoer af dig selv. Du kan enten lave videoer, hvor du viser, hvor dygtig du er – men hvis du vil tjene penge på dine videoer er det bedre at underholde dit publikum ligesom svenske Felix herover gør i sine videoer. Du skal blot bruge et webcam og en decent mikrofon. Du kan få en god USB-mikrofon for cirka et tusinde kroner. Så er du kørende!

Udklædning

YouTube er sandsynligvis verdens største ”Do It Yourself”-kanal.

Du finder enormt mange videoer på platformen af mennesker, der laver deres egne kostumer, deres egne smykker eller egen brugskunst til hjemmet.

Se fx denne video af et par piger, der har lavet deres egne kostumer til Halloween:

Videoen her har alene fået flere millioner visninger. Det er ikke unormalt.

Kan du godt lide at rode med saks, klippe og klistre?

Så kan ”Sådan gør du”, eller engelsk DIY for Do It Yourself, blive en fantastisk kanal for dig. Der er mange kanaler allerede nu, du kan blive inspireret af. Kvaliteten af dine videoer (fx hvor godt et kamera, der optages med og hvor god en mikrofon, der bruges) betyder næsten ligeså meget som indholdet. Brug derfor også lidt tid på at lære at redigere dine videoer hen ad vejen.

Kommentarer og nyheder

Måske har du altid forestillet dig selv som nyhedsværten, der belærte danskerne om verdens aktuelle situation?

Hvis ikke DR1 eller TV2 har ringet kan du nu tage skeen i egen hånd og begynde at viderebringe og kommentere på aktuelle nyheder.

Især kommentarformatet er interessant, da dine chancer for at komme først med nyhederne ikke er gode. Til gengæld kan du levere det twist til nyhedsdækning, de andre ikke kan levere. Så opbygger du stille og roligt en fanbase, der venter på ikke blot at få nyhederne – men din version af nyhederne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *